preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Android Vrijeme yr.no

 

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
 

 

Flag Counter

 

Tražilica
UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi
Edukacija

Skole.hr

Portal za udaljeno ucenje - Nikola Tesla
eLektire
eKnjiznica


online enciklopedija
Tour de Matour
Skolska ucilica
Ucilica - prometna kultura

RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

PRIČE ZA DJECU

Super Mario igre

 

Školski kurikulum

 

 

Školska godina 2018./2019.

ŠKOLSKI KURIKULUM OSNOVNE ŠKOLE SVETA KLARA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./19.

 

PREPOZNATLJIVOST ŠKOLE

Školstvo u Svetoj Klari ima tradiciju dugu 150 godina. Škola je u mjestu bila uvijek lučonoša kulturnih zbivanja. Tu tradiciju nastojimo zadržati i danas. Dobro surađujemo s lokalnom zajednicom, crkvom i različitim udrugama. Naši učenici su članovi različitih sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava u školi, u mjestu i van njega. Na taj način u zajednici s navedenim faktorima dobro je osmišljeno slobodno vrijeme učenika.

Novo vrijeme, stalne promjene u društvu i materijalnom okruženju uvjetuje  postavljanje novih odgojnih i obrazovnih zadataka pred učiteljski kadar. Da bi mogli zadovoljiti visoke kriterije u obrazovnom i odgojnom radu okrenuti smo trajnom stručnom usavršavanju . Uz redovito stručno usavršavanje u organizaciji AZOO i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa učitelji završavaju edukaciju „Korak po korak" i projekt informatičke izobrazbe prema ECDL standardu. Osim toga učestvuju na niz predavanja i seminara koji su organizirani u školi ili van nje. Usavršavaju se i putem Stručnih vijeća za svaki predmet. Sve je to dobra osnova za provođenje osmišljenije i kvalitetnije nastave.

 Škola svake godine prima određen broj studenata FF odsjek engleskog jezika , studente ERF (Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta)i studenata razredne nastave PF koji ovdje odrađuju svoju praksu pod rukovodstvom mentora.

Vrijeme u kojem jesmo ne traži od učitelja da bude samo izvor i prijenosnik informacija, već osobu koja će osim toga moći i htjeti kreirati i organizirati aktivnosti, prihvaćati promjene, prihvaćati novo i nestereotipno, te stalno raditi na svom usavršavanju i na unapređenju nastavnog procesa.

VIZIJA ŠKOLE:

Poučavanjem osposobiti učenike za cjeloživotno učenje.

MISIJA ŠKOLE:

Sustavnim  načinom poučavanja učenika, poticati i unaprjeđivati njihov intelektualni, tjelesni, estetski, društveni, moralni i duhovni razvoj u skladu s njihovim sposobnostima i sklonostima.

Odgajati i obrazovati učenike da postanu odgovorne, istinoljubive, poštene, mirotvorne, tolerantne i solidarne osobe, osobe stvaralačkoga duha, s dubokim osjećajem za obitelj i za očuvanje hrvatske nacionalne baštine, koja poštuje vrijednosti drugih kultura i naroda.

  Kurikulum gradanskog odgoja i obrazovanja.pdf

preskoči na navigaciju