preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Android Vrijeme yr.no

 

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
 

 

Flag Counter

 

Tražilica
UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi
Edukacija

Skole.hr

Portal za udaljeno ucenje - Nikola Tesla
eLektire
eKnjiznica


online enciklopedija
Tour de Matour
Skolska ucilica
Ucilica - prometna kultura

RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

PRIČE ZA DJECU

Super Mario igre

 

 

GIMNAZIJE

 
Četverogodišnje općeobrazovne škole ,gdje učenici stječu vrlo široka ,općeobrazovna znanja
koja predstavljaju osnovu za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama.
Gimnazija završava polaganjem državne mature,a učenik stječe srednju školsku spremu.
Prema vrsti nastavnog plana i programa postoji pet vrsta gimnazija :
 Opća gimnazija-podrazumijeva uravnotežen odnos svih općeobrazovnih predmeta,a od drugog razreda izborna nastava je obvezni dio nastavnog plana i programa.
Jezična gimnazija-sadrži povećan broj sati učenja stranih jezika,dok u trećem i četvrtom razredu umjesto jednog od prirodoslovnih predmeta (biologija,kemija,fizika) učenici mogu birati proširene programe stranih jezika.
Klasična gimnazija - podrazumijeva učenje latinskog i grčkog jezika tijekom sve četiri godine.
Prirodoslovno-matematička gimnazija-sadrži veći fond sati matematike,fizike i informatike tijekom sve četiri godine obrazovanja,a učenicima pruža mogućnost izbora proširenog programa matematike i informatike umjesto drugog stranog jezika.
Prirodoslovna gimnazija- temelji se na uravnoteženom odnosu matematike,kemije,fizike i biologije s posebnim naglaskom na laboratorijskim vježbama, a u okviru izbornog dijela programa učenici se mogu odlučiti za učenje drugog stranog jezika ili osnova ekologije.
Učenici koji se aktivno bave športom i postižu iznimne uspjehe mogu upisati športske gimnazije (ili športske odjele u drugim vrstama škola). Za upis je potrebno u roku od 26.05.-29.05..2014. kroz sustav NISPuSŠ iskazati interes za upis u razredne odjele za sportaše.Odabrati sport kojim se bave ,ime kluba ,mjesto u kojem se klub nalazi, kako bi se mogao provesti daljnji postupak njihova rangiranja koji će provesti nacionalni sportski savezi.
Dvojezični program -pojedine gimnazije nude mogućnost pohađanja dvojezične hrvatsko-engleske,hrvatsko-njemačke i hrvatsko-francuske nastave.U okviru navedenog programa nastava se za određeni broj nastavnih sati odvija na engleskom,njemačkom ili francuskom jeziku.Nastava se odvija uvijek polazeći od materinjeg jezika uz pomoć hrvatskih udžbenika i udžbenika na stranom jeziku,ali prema hrvatskim nastavnim planovima i programima.
U Zagrebu dvojezični program provode:
XVI. gimnazija, Križanićeva 4a
IV.gimnazija, Avenija Dubrovnik 36 
XVIII. gimnazija, Mesićeva 35
X. gimnazija"Ivan Supek"

NEKI OD NOVIH PROGRAMA GIMNAZIJA

Tehnička gimnazija (u okviru Tehničke škole Zagreb)- posebnost nastavnog programa ove gimnazije je što učenik uz općeobrazovne predmete bira tehničke predmete iz područja elektrotehnike,elektronike,računalstva,računalne mreže,mehatronike,robotike.Posebnost je i u tome da se ti predmeti predaju kroz laboratorijske vježbe i na taj način objedinuje se teorija i praksa.Tehnička gimnazija namijenjena je učenicima koje zanima prirodoslovlje,tehnika i moderna tehnologija,te nakon srednje škole namjeravaju nastaviti obrazovanje.

Turistička gimnazija-(Hotelijesko- turističke škole)- Nastavni plan sastoji se od dva dijela:općeobrazovnog i posebnog strukovnoh dijela u kojem su dva modula:obvezni strukovni modul:modul turizma i izborni modul:(bira se u trećem razredu između 2 ponuđena) Cijeli program je obojan turističkim sadržajima koji imaju za cilj kod učenika stvaranje navike razmišljanja o turizmu kao trenutno glavnoj gospodarskoj grani u RH.

Ekonomska gimnazija( u okviru Privatne gimnazije i ekonomske škole"Katarina Zrinski" ,Privatne srednje ekonomske škole INOVA-posebnost ove gimanzije je stjecanje više razine općeg obrazovanja i razine strukovnog obrazovnja ekonomske škole. Posebna pozornost poklanja se informatici i stranim jezicima.

 

 

 

preskoči na navigaciju