preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

vijesti

Web stranica sigurnost i zaštita na internetu

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 10. 2012. 14:02

 

Web stranica sigurnost i zaštita na internetu
 

Dobro došli na ovaj portal namjenjen sigurnosti djece na internetu.

Želimo pomoći učiteljima i nastavnicima, roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu, za stvaranje novih poznanastava i druženje sa prijateljima. Želimo predstaviti što veći broj mogućih prijetnji, ali i ponuditi primjere iz prakse i rješenja o tome kako se zaštiti i gdje tražiti pomoć.

 [više]

sigurnost djece na Internetu

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 10. 2012. 14:01

 

Besplatan priručnik na hrvatskom jeziku-sigurnost djece na Internetu
 

O PROJEKTU

Ovaj priručnik je pisan jednostavnim, razumljivim jezikom i obiluje praktičnim savjetima. Namijenjen je vama, roditeljima i vaąoj djeci te će vam omogućiti da surfanje učinite sigurnijim i zabavnijim! Među ostalim u priručniku moľete čitati o sljedećim temama:

  • kako blokirati pristup djeci neprimjerenim stranicama
  • 10 pravila za roditelje
  • 10 pravila za djecu
  • igre primjerene djeci svih uzrasta
  • specijalni internetski preglednici za djecu
  • e-mail servisi za djecu
  • kako pregledavati history surfanja
  • sve o socijalnim mreľama
  • rječnik pojmova
 [više]

CARNet abuse služba-Sigurnost na Internetu

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 10. 2012. 14:00

 

CARNet abuse služba-Sigurnost na Internetu
 

Kada se priča o sigurnosti na Internetu prvenstveno se misli na tajnost i cjelovitost vlastitih osobnih podataka, sigurnost vlastitog računala, čuvanja tajnosti vlastitog web i mail prometa, a u zadnje vrijeme možda najpopularnije pristupa stranicama Internet bankarstva.

Da bi se ostvarila zadovoljavajuća razina sigurnosti potrebno je na postojeći operacijski sustav instalirati određene programe za obranu od različitih vrsta malicioznog softvera. Sama instalacija najmodernijih zaštitnih programa nije dovoljna za zadovoljavajuću razinu sigurnosti jer niti jedan sigurnosni sustav nije 100% siguran. Potrebna je i određena količina znanja tj. informatičke pismenosti i svijesti o mogućnostima i sigurnosnim aspektima prilikom pregledavanja sadržaja na Internetu. Veza na Internet podrazumijeva i određenu razinu odgovornosti u smislu održavanja računala i mreže koja tu vezu koristi.

 
 
 [više]

Priručnik za računalnu sigurnost korisnika Interneta-CARNet

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 10. 2012. 13:59

 

Priručnik za računalnu sigurnost korisnika Interneta-CARNet CERT
 

Pred vama se nalazi drugo izdanje «Priručnika za računalnu sigurnost korisnika Interneta». Ovaj Priručnik rezultat je više nego dobrih reakcija na prvo izdanje, kao i želje da i dalje korisnicima Interneta pomognemo savjetima iz područja računalne sigurnosti.

 [više]

Sigurniji internet za djecu i mlade

Autor: Administrator , 16. 11. 2011. 17:23

 


U akciju "Sigurniji internet za djecu i mlade" koju su organizirali "Suradnici u učenjuučiteljice Barbara Evaj, Kristina Smiljić i Blaženka Šantalab uključile su i naše učenike.

Učenici su kroz dva tjedna slušali predavanja, sudjelovali na radionicama i radili individualne i skupne radove. Radovi su bili rađeni na satovima informatike u raznim programima poput MS Office Word, MS Office PowerPoint, zatim web 2.0 alata: glogster, prezi, purpose games i sl. Mali knjižničari izradili su priču "Mia u mreži facebook predatora"Učenici koji su se na pojedinim satovima najviše istaknuli nagradili smo prikladnim privjescima izrađenim od recikliranog materijala i diplomama.

ve radove možete pogledati na stranici Sigurniji internet za djecu i mlade, a fotografije u foto galeriji.

U ovoj akciji izrađena je i posebna web stranica koju možete pogledati na stranici:https://sites.google.com/site/sigurnostizastitanainternetu/

 
 [više]

Postavljanje roditeljskog nadzora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 12. 2009.

 


Program za Roditeljski nadzor je pomoć u praćenju načina na koji djeca koriste računalo. Dostupan je u svim inačicama Windowsa 7 i vrlo jednostavan za korištenje.
Pomoću Roditeljskog nadzoramožete ograničiti vrijeme u kojemu djeca/učenici koriste računalo, odabrati koje igre mogu igrati te koje programe mogu pokrenuti.
Da biste postavili Roditeljski nadzorna odabranom računalu, na njemu morate biti prijavljeni s administratorskim korisničkim računom, a za djecu napraviti „standardne“ korisničke račune. Podrazumijeva se da su svi korisnički računi zaštićeni zaporkama.

 
 
 [više]

 Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sveta Klara / Mrkšina 42, HR-10000 Sveta Klara / os-sveta-klara.skole.hr / ured@os-sveta-klara.skole.hr
preskoči na navigaciju