preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

 

 

Humanitarnost

Sve je počelo u 4. razredu kada nam je u razred došla gospođa iz udruge Zdenac koja nam je ispričala mnoštvo strahota koje se događaju djeci u Africi. Iako smo  bili mali sve smo shvatili i odlučili smo biti kumovi jednom djetetu u Africi. Htjeli smo pomoći svima, ali nažalost to nije moguće pa smo postali kumovi dječaku po imenu Vasko Nicholaus. On je bolestan dječak, ali na slici koju smo dobili ima osmijeh od uha do uha. Pomažemo mu tako da skupljamo novce za njegovo školovanje i hranu. Sada kad smo malo stariji slabije skupljamo novce i to je jako tužno jer Vasko s nestrpljenjem čeka našu pomoć i vjeruje nam, a mi smo ga iznevjerili. Jako mi je žao zbog toga i obećavam  da ćemo skupiti određenu količinu novca u zadanom roku. Jer mi imamo sve, a on ništa i zato ćemo se potruditi da i on ima sredstva za život jer svatko ima pravo na sreću! Ovim pismom želim pozvati sve da pomažete djeci u Africi jer 2 kune tjedno za vas nije ništa, a njima je to dovoljno za život. Nemojte čitati ovo i misliti u sebi: „Ma sigurno ću im dati 2 kune“ jer se i vi možete naći u situaciji kada će vam trebati pomoć. Molim vas, pomognite!

 

Ilijana Zeba
6.c

Posjet rehabilitacijskom centru

Učenici  2. a razreda posjetili su rehabilitacijski centar za djecu i mlade u Sloboštini. Ovo su neki njihovi dojmovi.

 

13.5. bili smo u Centru za rehabilitaciju djece i mladih. Osjećala sam se i tužno i sretno. Bilo je baš super. Kad smo vidjeli što su sve napravili bila sam sretna. Vidjeli smo što sve znaju. Napravili smo im predstavu,a oni su nama pjevali. Došli smo s dobrodošlicom. Bili smo veseli i oni su isto bili veseli i sretni.

Katarina Dugandžia 2.a

 

U centru smo posjetili tri radionice u kojima djeca i mladi s posebnim potrebama razvijaju osjetila izrađivanjem slika,satova i predmeta od gline i drvenih brodova. U radu im pomažu tete. Prodajom izraženih predmeta i slika organziraju izlete. Invalidi imaju svoj band ,a pomaže im djelatnik koji svira sintesajzer. Neki od invalida teško pričaju i teško hodaju. Neki su u invalidskim kolicima koja im omogućuju lakše kretanje.2.a i 2.b naše škole imali su nastup. Otpjevali smo afričku pjesmu. 2.b i Vanja izveli su predstavu o vitezu i zmaju. Meni je žao invalida jer su bolesni i jer im je teško.

 David Dundović 2.a

 

Dana 13.5.2013. posjetili smo Centar za rehabilitaciju djece i mladih sa posebnim potrebama. U centru smo posjetili učionice. Najaviše su mi se svidjeli njihovi radovi. Jedan je dječak iz našeg razreda pročitao kratki govor učenicima tog centra. Govor ih je obradovao. Jako su me oduševili njihovi radovi. Ta djeca su ja ko kreativna i darovita u svom radu. Razveselili smo ih slatkišima. Na kraju priredbe i posjeta teta nas je počastila sokom i keksima.

Karla Hrenčenić 2.a

 

 

Centar za rehabilitaciju djece i mladeži

Vidjela sam puno bolesne djece. Neki ne znaju govoriti, a neki nešto malo. Bilo mi je žao i skoro sam se rasplakala. Bili smo u parku. Dali smo im slatkiše, a svi su se smijali. Imali su teške bolesti i bili su dobri.  Radili su od keramike svakakve slike. Dali su nam dva poklona. Bojali su te crteže od keramike. Naučila sam da su jako bolesni i da im se ne ruga. 

Nika Zlatar 2.b

 

 

Posjet Domu za rehabilitaciju djece i mladih

Bili smo u Domu za rehabilitaciju djece i mladih. Vidjeli smo kako rade u radionicama. Rade svašta od gline, rade kuglice od papira i lijepe ih na papir na kojemu je nešto nacrtano i motaju špagu oko boce. Napravili smo im malu predstavu „Vitez i zmaj“ i Afričku pjesmu. Sigurna sam da su im se predstava i pjesma jako svidjele. Oni su nama također pripremili par pjesama za kraj. Pjesme su mi se jako svidjele, čak sam malo zaplesala s Antonelom. Kada sam vidjela tu djecu bilo mi ih je jako žao. Jako su mi se svidjele stvari u radionicama. Bilo je to lijepo druženje, ali je kratko trajalo.

Stela Drenški 2.b

 


 

    

    

     

     

     

     

      

    

    

    

      

   

    

    

   

   

       

   

    

     

     

     

 

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
UDŽBENICI
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sveta Klara / Mrkšina 42, HR-10000 Sveta Klara / os-sveta-klara.skole.hr / svklara@os-sveta-klara.skole.hr
preskoči na navigaciju