Dan kakaa u 3.d
Autor: Jadranka Kolić Krželj, 13. 12. 2022.
Svake godine, 13. prosinca, obilježava se Dan kakaa, sastojka zbog kojega danas pijemo slatki napitak omiljen diljem svijeta – toplu čokoladu. Prvi ga je pio narod Maya još prije 2500 do 3000 godina. Kako je kakao uopće došao do nas i otkud, učenici 3.d razrednog odjela otkrili su posjetivši Muzej čokolade Zagreb, 7. prosinca 2022. godine, u pratnji knjižničarke Mirte Uglik i razrednice. Na zabavan su način naučili kako je nastala čokolada, kakva se čokolada jela u kojem povijesnom periodu i koje su hrvatske tvornice prve proizvodile čokoladu. Doznali su kakve veze čokolada ima sa stablom kakaovca, otkuda dolazi prvi kakaovac, kako izgleda njegov plod i kakvog je okusa zrno kakaa. Također, tko proizvodi najviše kakaovih zrna, a tko pojede najviše čokolade. Ciljevi izvanučioničke nastave bili su sudjelovati u obilježavanju Danu kakaa, upoznati Muzej čokolade Zagreb te uljudno i prikladno sudjelovati u svakodnevnim različitim komunikacijskim situacijama. Razrednica Žana Šeparović
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |