preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

 > Naslovnica
vijesti

svjetski dan kravate u 2.a brazredu

Autor: Biljana Kulundžić, 18. 10. 2018. 09:16

 [više]

Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje

Autor: Biljana Kulundžić, 11. 10. 2018. 17:59

Svečanost povodom obiježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održati će se 15.10.2018.godine u 12.00 sati u holu škole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

prometna učilica

Autor: Biljana Kulundžić, 11. 10. 2018. 15:53

10. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve osnovnoškolce u RH

 

ponedjeljak 1.10.2018. točno u podne krenulo je deseto po redu državno natjecanje svih učenika osnovnih škola i svih osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici. Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice. U natjecanju se boduje pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te postignuće na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.
Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u svojoj školi. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali učitelji iz njihovih škola. 

Kao i prošle godine, na natjecanje u kategoriji razredna odjeljenja mogu se uključiti i roditelji, koji će svojim znanjem i bodovima pridonijeti uspjehu razreda svojeg djeteta.

Natjecanje traje do 30. studenoga 2018. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, razredno odjeljenje i njihov voditelj te 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade.

Vidi opširnije

 [više]

posjet tehničkom muzeju

Autor: Biljana Kulundžić, 9. 10. 2018. 17:45

Dana 09.10.2018.učenici drugih razreda naše škole posjetili su u sklopu terenske nastave Tehnički muzej gdje se za njih održala radionica povodom dana kruha.  Učenici su u pratnji vodiča obišli muzej, vidjeli su kako se sije pšenica, okušali se u mljevenju brašna, a imali su prilike i sami zamijesiti tijesto od brašna i vode. Na kraju je svaki učenik dobio prigodnu malu vrećicu sa pšenicom unutra. U sklopu ove terenske nastave učenici su se još jednom podsjetili na važnost pšenice te naučili nešto novo o izradi kruha.
 
Učiteljica: Lana Kralj
više slika pod više
 
 [više]

"Svjetski dan školskog mlijeka, 2018."

Autor: Biljana Kulundžić, 2. 10. 2018. 09:31

Dana 26.09.2018.učenici drugih razreda naše škole sudjelovali su u manifestaciji "Svjetski dan školskog mlijeka, 2018." koja se održavala na Bundeku. Učenici su se još jednom podsjetili na važnost mlijeka u prehrani, a dobili su i majice te prigodne mliječne proizvode. Također su bili radosni što je i naš plakat, koji smo izrađivali u školi bio izložen na spomenutoj manifestaciji. 
 
Učiteljica: Lana Kralj
više slika pod više
 [više]

obavijest

Autor: Biljana Kulundžić, 28. 8. 2018. 15:09

 

 [više]

terenska nastava 1. razreda

Autor: Biljana Kulundžić, 5. 6. 2018. 16:19

Dana 04.06.učenici prvih razreda išli su u sklopu terenske nastave na seosko gospodarstvo Šimanović. Na putu do seoskog gospodarstva vidjeli smo na krovovima kuća puno roda u gnijezdima. Kada smo došli, dočekali su nas ljubazni domaćini. Također smo se vozili i traktorom do štala s domaćim životinjama gdje smo vidjeli kokoši, konje, svinje i krave. Po povratku na gospodarstvo dočekao nas je domaći ručak. Vidjeli smo i kako se izrađuju torbice i nakit, a naučili smo prepoznati i različite vrste žitarica. Na putu do škole pričali smo o provedenom danu i pjevali pjesme.
 
Učiteljica: Lana Kralj
  
 [više]

Učenik generacije

Autor: Biljana Kulundžić, 4. 6. 2018. 14:25

Izvrstan uspjeh i uzorno vladanje nakon rada i truda kroz svih 8 godina školovanja, sam je po sebi velika nagrada. Učenik Mihovil Tomašević  je to postigao, učitelji OŠ Sveta Klara na sjednici UV izabrali su ga za učenika generacije.

ČESTITAMO!

 [više]

Dan škole

Autor: Biljana Kulundžić, 24. 5. 2018. 19:13

Čast nam je pozvati Vas na proslavu Dana škole,

petak, 25.5.2018. godine u 18.00 sati u školskoj

sportskoj dvorani

MJUZIKL - ROMEO I JULIJA

Radujemo se Vašem dolasku

                          učenici i učitelji škole

 [više]

terenska nastava 1. razreda Zološki vrt

Autor: Biljana Kulundžić, 26. 4. 2018. 16:58

Učenici prvih razreda posjetili su 24.travnja u sklopu terenske nastave Zoološki vrt, gdje su uz pratnju vodičice razgledali životinje te naučili nešto novo o njima. Nakon edukacije dobili su priliku dotaknuti i malu zmiju Fifi, koju je vodičica donijela na ruci. To im se jako svidjelo. Potom smo još prošetali Zoološkim vrtom i uživali u zelenilu. Prije povratka u školu, odmorili smo i zabavili se u dječjem parku u sklopu vrta.
 
Učiteljica: Lana Kralj
 
 
 [više]

Program sigurnosti djece u cestovnom prometu

Autor: Biljana Kulundžić, 23. 4. 2018. 15:02

Ponedjeljak, 23.4. učenici drugih razreda  sudjelovali su u programu sigurnosti djece u cestovnom programu Jumicaru.

Nakon teorijskog dijela na kojemu su se prisjetili pravila ponašanja u cestovnom prometu  slijedio je njima najzabavniji dio – vožnja autića na poligonu koji je simulirao prave situacije u cestovnom prometu. 

Učenici su se upoznali i s radom vatrogasaca te Crvenog križa.

 Više fotografija pogledajte pod više

 [više]

ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Autor: Biljana Kulundžić, 13. 4. 2018. 14:14

  Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) provodi humanitarnu akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova kao jedan oblik pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.I u našoj se Školi prikupljaju čepovi, koje za Udrugu odvozi e-Kolektor.

Za skupljene čepove dobili smo zahvalnicu.

 

Zahvaljujemo svim roditeljima, učenicima i djelatnicima škole na sudjelovanju u ovoj akciji.

 

 [više]

Obavijest - proljetni praznici

Autor: Biljana Kulundžić, 26. 3. 2018. 13:51


Hrvatske željeznice - sigurnost unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi

Poštovani  roditelji, dragi učenici!

Na poveznici  http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdfmožete pogledati brošuru koju su tiskale Hrvatske željeznice s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. 

 [više]

upisi u 1. razred

Autor: Biljana Kulundžić, 16. 3. 2018. 14:08

 [više]

razredni časopis

Autor: Biljana Kulundžić, 6. 3. 2018. 13:48

RAZREDNI DJEČJI ČASOPIS “ MUDRA SOVA”

Dana 23. veljače 2018. novinarska grupa 2.b/2.c razreda pod vodstvom učiteljice Silvie
Ugarković izradila je razredni dječji časopis pod nazivom MUDRA SOVA. Nakon što su se
učenici upoznali s vrstama i sadržajem časopisa, s velikim entuzijazmom su osmislili
svoj dječji časopis. MUDRA SOVA je edukativno-zabavan časopis
 namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Mali novinari su bili
oduševljeni svojim uratkom te su ga odlučili predstaviti i ostalim učenicima naše škole.
Učiteljica Silvia Ugarković
Novinarska grupa “ MALI NOVINARI”

                             

više slika pod više.....

 

 [više]

Kineska nova godina u 1. razredu

Autor: Biljana Kulundžić, 19. 2. 2018. 17:03

Kineska nova godina proslavljena i obilježena u 1.a razredu!
U petak 16.02.2018. učenici 1.a razreda  s učiteljicama Svjetlanom Hittner i Majom Mirković, imali su priliku upoznati se s običajima proslave Kineske nove godine. Učenik Zhou Qi Yao zajedno je sa svojim roditeljima pokazao dio kulture zemlje iz koje dolaze. Rižin papir, novac, običaji proslave i mnoštvo zanimljivosti,  obogatili su naš razred. Na samom kraju učenici su imali priliku pisati kineskim znakovima pod vodstvom njihovog prijatelja iz razreda. 
više slika pod više
 [više]

posjet HAVK i veslačkih olimpijaca našoj školi

Autor: Biljana Kulundžić, 9. 2. 2018. 16:18

HRVATSKI AKADEMSKI VESLAČKI KLUB MLADOST

i naši olimpijci - braća  Valent i Martin Sinković posjetili su našu školu kako bi promovirali veslanje.

Bilo je ugodno druženje naših učenika i olimpijaca.

 

 

 [više]

BroSura za roditelje-,,Interuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati('

Autor: Biljana Kulundžić, 8. 2. 2018. 17:33

 [više]

prvi razredi u ZKl-u

Autor: Biljana Kulundžić, 14. 12. 2017. 10:50

Učenici prvih razreda 12.12. posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka gdje su imali prilike uživati u predstavi "Božićna priča". Učenicima se predstava jako svidjela, a naučili su još nešto o duhu Božića te da je radost blagdana u dijeljenju s drugima. 
 
Učiteljica: Lana Kralj
 
 [više]

VEČER MATEMATIKE U OŠ SVETA KLARA

Autor: Biljana Kulundžić, 7. 12. 2017. 18:26

 

IZVJEŠĆE S VEČERI MATEMATIKE

 

U četvrtak, 7. prosinca 2017.g. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva održana je Večer
matematike . Ukupno je bilo 222 sudionika ove predivne večeri koja se održavala u prostorijama naše škole već petu godinu za redom zahvaljujući entuzijazmu učitelja koji svojim trudom i zalaganjem nastoje da se u našoj školi stalno nešto događa ,i da se uspješno realizira kako ovaj , tako i drugi projekti .Radi se o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju ozitivnog stava prema matematici. Cilj projekta je popularizacija matematike i približavanje same znanosti učenicima već od prvog razreda osnovne škole. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu –zabavnu stranu matematike,stvara nove ideje o tome što matematika
jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme,i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno uspješno rješavamo.
Projekt je u našoj školi uspješno proveden i svi ciljevi su u potpunosti ostvareni.U projektu su sudjelovali učenici nižih razreda (1.c,2.a,b,c ,3.a,b,c,d i 4.a,b,c) ,a po prvi puta pridružio nam se i jedan osmi razred.(8.b).Naravno ,uz učenike u projektu su sudjelovali i roditelji te oni koji su osmislili i organizirali ovu zabavnu večer,a to su :učiteljice Marina Mišković,Sara Kovačević,Marijeta Matunec,Iva Ivković Savnik,Goranka Tošaj Maceković,Silvia Ugarković,Aleksandra Ivanac,Mirjana Miler,Iva Burić Islamović,Vesna Zergollern,Marijana Vugrinec Kranjčina,Melita Rukavina,Vedrana Matejčić,učitelj Marko Balažić, prof.matematike Svetlana Čanić
i prof.njemačkoga jezika Margareta Došlić.
Moram naglasiti da je odaziv učenika i roditelja jako dobar ,što pokazuje da projekt djeluje te da kroz zabavne matematičke sadržaje učenici i roditelji počinju shvaćati da matematika nije tako strašna.Važno je napomenuti da su na Večeri matematike sudjelovali i angažirali se svi učenici neovisno o njihovim ocjenama i uspjesima iz matematike.
Zahvaljujem svim učenicima koji su s velikom radošću popratili ovaj događaj i njihovim roditeljima na riječima potpore i zahvale.Puna škola roditelja i učenika pokazala nam je da ovakve i slične događaje treba poticati jer matematika je stvarno zabavna.Matematika ne mora i ne smije biti „bauk“,a uvjerena sam da smo nakon Večeri matematike uvjerili u to učenike i njihove roditelje.
Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže i sljedeće školske godine na Večeri matematike .
Zahvaljujem još jednom svim učenicima,učiteljima ,roditeljima i ostalim posjetiteljima koji susudjelovali u ovom projektu.

Učiteljica Goranka Tošaj Maceković

 

 [više]

1. razredi - posjet Hrvatskom vojnom učilištu "dr. Franjo Tuđman".

Autor: Biljana Kulundžić, 22. 11. 2017. 11:49

Dana 21.studenog učenici prvih razreda su u pratnji učiteljica posjetili Hrvatsko vojno učilište "dr. Franjo Tuđman".
Učenici su u učilištu imali prilike vidjeti kako se mladi kadeti pripremaju i uče da bi postali vojnici, naučili su i jednu pjesmu vojske, a također su razgledali i vojna odličja, gdje kadeti borave te oružje i tenkove.
Nakon kraće okrijepe, svaki učenik dobio je i prigodan poklon za sjećanje te smo zadovoljni krenuli natrag u školu. 
Učenici su puni dojmova zbog viđenog u autobusu radosno pjevali naučenu pjesmu.
 
Učiteljica Lana Kralj 
 [više]

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Autor: Biljana Kulundžić, 17. 11. 2017. 17:38

 [više]

donacija Vijeća roditelja

Autor: Biljana Kulundžić, 13. 11. 2017. 13:41

Zahvaljujemo Vijeću roditelja na doniranoj sjedećoj garnituri i dvosjedu!

Ravnateljica, učenici i učitelji.

 

 [više]

dan kruha 17.10. u 12.30

Autor: Biljana Kulundžić, 13. 10. 2017. 12:05

  

 [više]

Jedinstveni dentalni obrazac „Zubna putovnica''

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 9. 2017. 09:15

za učenike 6. razreda

 

Obavještavamo učenike 6. razreda i njihove roditelje da će se, sukladno Strateškom planu promicanja i zaštite oralnog zdravlja 2015.-2017., u školskoj godini 2017./2018. početi provoditi dentalni preventivni pregledi školske djece.


Program započinje u rujnu ove godine u 6. razredima osnovne škole kada će učenici od školskog liječnika zajedno s drugim aktivnostima školske medicine (cijepljenje protiv hepatitisa B, probir skolioze i si.) dobiti obrazac „Zubna putovnica".

Učenici se javljaju doktoru dentalne medicine na pregled i ispunjavanje obrasca te ispunjen obrazac vraćaju školskom liječniku. Obrasce „Zubna putovnica" tiskat će i dostaviti školskoj medicini (županijskim zavodima za javno zdravstvo) Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva.

 

 [više]

Dan škole 1.6.2017.

Autor: Biljana Kulundžić, 29. 5. 2017. 14:34

 DAN ŠKOLE- ČETVRTAK- 1.6. 2017. GODINE U 17 SATI

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE U BICIKLIJADI PO SVETOJ KLARI, TE DA RAZGLEDATE IZLOŽBU, ŠKOLSKI VRT I CVJETNJAK, ŠKOLSKI POLIGON NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU I ŠTANDOVE POSTAVLJENE U HOLU  ŠKOLE I  ISPRED GLAVNOG ŠKOLSKOG ULAZA,

Za Dan škole pripremili smo niz prezentacija i radionica u sklopu školskih projekata Biciklom po Svetoj Klari i Sveta Klara nekad i danas.

 

Dan škole Sveta Klara u znaku bicikla

 [više]

školski Eko vrt

Autor: Biljana Kulundžić, 2. 5. 2017. 16:50

 [više]

posjeta književnice Sanje Pilić našoj školi

Autor: Biljana Kulundžić, 28. 4. 2017. 16:27

Danas je u četvrtim razredima gostovala književnica Sanja Pilić. Književnica je govorila o svojim romanima za djecu te ih na zanimljiv način približila učenicima. Učenici su za vrijeme izlaganja književnice postavljali pitanja i aktivno sudjelovali. Na kraju su se slikali s književnicom, imali su mogućnost po akcijskim cijenama kupiti knjigu u koju se književnica i potpisala.

 
Učiteljica: Lana Kralj
 
 [više]

filantropija u našoj školi

Autor: Biljana Kulundžić, 12. 4. 2017. 14:33

Grupa naših učenika u pratnji logopedinje Ivane Marković sudjelovala je u petak, 7.travnja 2017. u dodjeli nagrada za filmove na prvom Dječjem filantropskom filmskom festivalu. Događanje je bilo organizirano u Športsko-rekreacijskom centru Kukavica u Velikom Grđevcu. Posjetili smo i spomen park Mato Lovrak gdje smo vidjeli vlak iz filma Vlak u snijegu i mlin iz filma Družba Pere Kvržice.

Osim sa zahvalnicom za sudjelovanje u Zagreb smo se vratili prepuni dojmova, a sklopljena su i  nova prijateljstva.  Sada krećemo u pripreme za sudjelovanje na drugom DFFF-u i novo lijepo druženje

 

 [više]

naši radovi u Modroj lasti

Autor: Biljana Kulundžić, 12. 4. 2017. 14:25

U 4b razredu imamo nekoliko pravih pjesnika i likovnih umjetnika, pa su njihovi radovi objavljeni i u travanjskom broju dječjeg časopisa Modra lasta!
 
Učiteljica Lana Kralj

 

 [više]

SVJETSKI DAN VODA - TERENSKA NASTAVA –VODOCRPILIŠTE MALA MLAKA

Autor: Biljana Kulundžić, 4. 4. 2017. 18:13

 

U srijedu 22.03.2017. Svjetski dan voda učenici trećih razreda obilježili su odlaskom na vodocrpiište

Mala Mlaka.Nakon korisnog predavanja o važnosti voda, obišli su vodocrpilište i posjetili muzej.

Ovim posjetom učenici su dobili znanja o važnosti vode za život ljudi, biljaka i životinja, spoznali su

različite načine vodoopskrbe i naučili da se čista voda razlikuje od pitke vode. Sva dobivena

saznanja stvorila su zaključak da čovjek ima veliki utjecaj i na onečišćenje i potrošnju voda.

Pripremila:

Učiteljica Vedrana Matejčić

 

 [više]

ptice u Republici Hrvatskoj

Autor: Biljana Kulundžić, 8. 3. 2017. 14:21

Učenici četvrtih razreda danas su sudjelovali u zanimljivom Powerpoint predavanju doktorice biologije Jelene Kralj o pticama u Republici Hrvatskoj, smještenima prema zavičajima Lijepe naše. 
Učenici su za vrijeme i nakon predavanja imali mogućnost pitati doktoricu pitanja vezana uz ptice i samo predavanje.
Cilj predavanja bio je obogatiti nastavu te ju učiniti sadržajnijom i samim time zanimljivijom. Cilj je u potpunosti ostvaren.
Učiteljica Lana Kralj

                
 

 

 [više]

projekt -"Biciklom po Svetoj Klari."

Autor: Biljana Kulundžić, 1. 3. 2017. 11:23

Naša škola sudjeluje u  projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu smo radili s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah. U sklopu projekta smo proveli akciju Biciklom po Svetoj Klari.

 Osnovali smo Biciklistički klub čiji članovi pomažu učenicima biciklistima u malim popravcima na njihovim vozilima, upoznaju ostale učenike s prometnim pravilima, a po potrebi posuđuju lokot za bicikl ili kabanicu učenicima naše škole.

Snimili smo i film o  svim do sada provedenim aktivnostima u projektu Biciklom po Svetoj Klari. Film ćemo prijaviti na Dječji filmski filantropski festival koji će se održati u ožujku 2017. 

                                                                                                               Naša je škola provedbom akcije postala jedan o kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.

    

 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U VUKOVAR

Autor: Biljana Kulundžić, 27. 2. 2017. 12:29

U utorak, 22.veljače 2017. učenici osmih razreda krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu u  Vukovar – Grad heroj. Posjetili su vukovarsku bolnicu, hangar i stratište na Ovčari, memorijalno groblje te muzej u dvorcu Eltz.

Kako im je bilo, pogledajte na fotografijama koje slijede.

 

 

                  

  

  

 [više]

BOŽIĆNO SVJETLO ŽELJA

Autor: Biljana Kulundžić, 19. 12. 2016. 13:22

 U subotu 17.12.2016. na Sveučilišnoj  livadi uz zagrebačke fontane održana  je manifestacija Božićno  svjetlo  želja. Bila  je  to  manifestacija  puštanja lampiona u organizaciji udruge Mogu sve i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Ovom kulturološko-humanitarnom projektu cilj je bio ne samo pomoći drugima, nego i uljepšati grad Zagreb i pružiti  nezaaboravno blagdansko iskustvo.

Prelijepu manifestaciju iskoristio je  3. b  za  zajedničko  predblagdansko druženje učenika, roditelja i  učiteljice.

Ponosni smo  što  smo  prisustvovali  ovom  događaju  i što  vam preko fotografija  možemo  prenijeti  samo  djelić  atmosfere koju smo  tamo  doživjeli.

 

Pripremila:

 učiteljica Vedrana Matejčić

više slika pod više

 [više]

I ja želim čitati - Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja

Autor: Biljana Kulundžić, 17. 10. 2016. 16:35

U ovoj školskoj godini 2016./2017. naša se Škola aktivno uključuje u Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom pod nazivom "I ja želim čitati!" u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva, Knjižnica Grada Zagreba i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Od listopada 2016. do listopada 2017. godime u Školi će se odvijati određene aktivnosti kojima ćemo pridonijeti osvješćivanju problema čitanja i pisanja kod osoba s teškoćama čitanja i disleksijom. Cilj je poboljšanje kvalitete života ove skupine učenika kroz edukaciju i informiranost javnosti te organizaciju radionica u kojima će sudjelovati učenici, roditelji i djelatnici Škole.

O planiranim aktivnostima biti će te obaviješteni na mrežnim stranicama naše Škole.

Ključna poruka Kampanje:

Imate li teškoće s čitanjem? Dobro došli u knjižnicu!

 [više]

I OVE ŠKOLSKE GODINE SMO OBILJEŽILI DAN KRUHA I DAN PLODOVA ZEMLJE

Autor: Biljana Kulundžić, 13. 10. 2016. 14:32

 

 

  13.10.2016. obilježili smo kratkom  priredbom  Dan zahvalnosti za plodove  jeseni i Dan kruha. Velečasni Darko  Pužin blagoslovio je kruh i peciva  koje  su    učenici donijeli u školu.

                                                              vjeroučiteljica Jadranka Stanušić

 

 [više]

Posjet Goethe institutu

Autor: Biljana Kulundžić, 7. 10. 2016. 16:02

S grupom učenika Dramske grupa na njemačkom jeziku posjetili smo Goethe institut. Tamo smo imali organiziranu radionicu i vodstvo po institutu i knjižnici. Djeca su bila prezadovoljna, a moj cilj je bio promovirati njemački jezik i kulturu. 

Učiteljica Lana Kralj

 [više]

vijesti

Autor: Biljana Kulundžić, 16. 5. 2016. 14:27

INFO Webinari o usluzi Office365

U organizaciji Microsofta, a uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te CARNeta, u razdoblju od 23. svibnja do 8. lipnja 2016. godine održat će se niz interesantnih i nadasve korisnih webinara namijenjenih učiteljima, nastavnicima i učenicima o besplatnim uslugama Office 365 za obrazovanje.

Webinari za učitelje, nastavnike i učenike odrzat ce se u terminu od 19.00 do 20.00 sati. Nakon svakog održanog webinara bit će moguće postaviti nekoliko pitanja na prezentiranu temu. 

Broj mjesta je neograničen a prijave su moguće putem poveznice:
http://webinari.conferenceatnet.com/.
Svi webinari odvijat će se putem alata Skype for Business, dostupnog kroz Office365. Za korištenje je potrebno imati AAI@Edu.Hr korisnički račun, a tijekom webinara za sve tehničke poteskoće osigurana je online tehnička podrška online ili putem e-maila.
Snimke webinara bit će dostupne na portalu: office365.skole.hr, a sva
dodatna pitanja možete postaviti na: v-zeknez@microsoft.com.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet

 [više]

vijesti

Autor: Biljana Kulundžić, 26. 4. 2016. 11:07

PODRŽAVAMO KAMPANJU 

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s mladim blogerima početkom školske godine pokrenula je kampanju Nije:):smiješno čiji je cilj educirati djecu i mlade o govoru mržnje i njenim štetnim posljedicama, smanjiti razinu govora mržnje te širiti pozitivan stav.
Početkom travnja, kampanja je međunarodno predstavljena u Strasbourgu, te je podržan njezin nastavak.

Kampanju možete pratiti putem Facebook stranice.

 [više]

Posjet biskupa Mije Gorskoga našoj školi

Autor: Biljana Kulundžić, 14. 3. 2016. 12:16

Dana 10.3.2016. godine imali smo čast da nas u našoj školi posjeti preuzvišeni otac biskup Mijo Gorski u pratnji našeg župnika vlč. Darka Pužina.

U holu škole priredili smo kratki glazbeni program, i na taj način ostvarili  suradnju škole sa lokalnom zajednicom.

 

 [više]

Sigurno surfaj – stop nasilju i govoru mržnje na internetu!

Autor: Biljana Kulundžić, 18. 2. 2016. 10:33

"Sigurno surfaj – stop nasilju i govoru mržnje na internetu!"

Hrabri telefon poziva sve učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske da se prijave na natječaj „Sigurno surfaj – stop nasilju i govoru mržnje na internetu!
Internet je postao vrlo rašireni način komunikacije i učenja te sve veći dio svog slobodnog vremena provodimo surfajući po različitim stranicama koje su nam zanimljive. Istraživanje interneta ima mnogo prednosti (igre, zanimljivosti, filmovi, glazba…), ali i opasnosti te je važno da se s njima upoznamo pri njegovom korištenju.

Sudjelovanjem u ovom natječaju možete potaknuti svoje vršnjake i odrasle na odgovorno korištenje interneta, poučavanjem o njegovom sigurnom korištenju i podizanjem svijesti o štetnosti govora mržnje na internetu.

Više o natječaju pročitaj ovdje.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA - 09.02.2016.

Autor: Biljana Kulundžić, 9. 2. 2016. 10:58

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe onlinetehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje sa mogućim rizicima.

 [više]

5.a je na engleskom izrađivao Solar System

Autor: Biljana Kulundžić, 18. 12. 2015. 12:04

 

 

 [više]

POZIVNICA

Autor: Biljana Kulundžić, 10. 12. 2015. 10:05

POZIV ZA UPIS DJECE U DJEČJI PARLAMENT REPUBLIKE HRVATSKE

 Dječji predsjednik Svjetskog dječjeg parlamenta Luka Šegić poziva djecu
osnovnih škola da se upišu u Dječji parlament Republike Hrvatske prema programu Hrvatsko veličanstvo dijete verificiranom od Agencije za odgoj i obrazovanje, te podržanim od EU komisije i predsjednice RH.

Svjetski dječji parlament je hrvatska inicijativa potaknuta od djece i roditelja Republike Hrvatske za slobodna dječja i roditeljska prava i odgovornosti lijepim ponašanjem, praksa građanskog odgoja.

Sve upute i informacije o upisima u Dječjem parlamentu Republike Hrvatske dostupne su na linku službene web stranice Svjetskog dječjeg parlamenta: http://wcp.freshcreator.com/hrv/upisi

 

 

 [više]

HOUR OF CODE

Autor: Biljana Kulundžić, 10. 12. 2015. 09:59

Sat kodiranja u Tjednu edukacije računalnih znanosti

Od 7. do 13. prosinca 2015. godine u Hrvatskoj se obilježava Sat kodiranja (Hour of Code). Sat kodiranja globalni je pokret koji nastoji uključiti milijune učenika i studenata iz više od 180 zemalja na svijetu. Jednosatni tutorijali dostupni su na više od 40 svjetskih jezika. Nije potrebno predznanje, znanje niti iskustvo u kodiranju za sudjelovanje u ovom globalnom pokretu. Na sudjelovanje pozvani su svi u dobi od 4 do 104 godine starosti.
Sat kodiranja jednosatni je uvod u računalne znanosti, osmišljen na način da demistificira kod i pokaže kako svatko može naučiti osnove kodiranja. Svi su pozvani na organizaciju događaja posvećenog kodiranju, međutim naglasak je na ciljanu skupinu učenika i studenata.

U našoj školi organizirali smo sat kodiranja u sklopu nastave informatike za učenike petih razreda. Ovom globalnom događaju možete se priključiti na službenoj stranici.

 [više]

DAN PLANETE ZEMLJE

Autor: Biljana Kulundžić, 22. 4. 2015. 14:00

Danas je Dan planeta Zemlje
Barem jedan dan u godini posvetite očuvanju okoliša, možda vam neke dobre stvari pređu u naviku

Svake se godine 22. travnja na svim kontinentima održavaju brojna događanja posvećena očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta. Na taj dan sjetimo se nešto reći, napisati ili pokrenuti nekuakciju kojom želimo obilježiti Dan planeta Zemlje. Međutim, taj datum predstavlja idealan trenutak da se zapitamo kako Zemlja, kojoj smo posvetili ovaj jedan dan u godini, reagira na naša djela u svih ostalih 364 (ove godine 365) dana? Može li ta jedna gesta dobre volje koju ćemo učiniti postati naša rutina?

 [više]

SAFER INTERNET DAY

Autor: Biljana Kulundžić, 9. 2. 2015. 17:52

Sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, već niz godina se u Hrvatskoj i diljem svijeta obilježava Dan sigurnijeg Interneta. Ova inicijativa, pokrenuta u okviru Programa za sigurniji Internet Europske komisije, jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade. Ove godine taj dan se obilježava 10. veljače.

I MI SMO SE PRIDRUŽILI U 6A RAZREDU IZRADOM FILMOVA I PREZENTACIJA

DAN SIGURNOG INTERNETA

SAFER INTERNET DAY

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

 [više]

e lektire

Autor: Biljana Kulundžić, 9. 2. 2015. 17:18

lektire.skole.hr

Lektire su sada dostupne i na internetu

‘Sve su knjige za lektiru posuđene u knjižnici? Nema problema, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta lektire su odsada dostupne i online’, objavila je Vlada Republike Hrvatske na Facebooku.

Na ovim stranicama  cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 300 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

Cilj projekta je na Webu objaviti SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju projekta eLektire potrebno je prijaviti se svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, koji ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

 

 [više]

BESPLATAN OFFICE 365

Autor: Biljana Kulundžić, 19. 1. 2015. 10:21

Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u petak, 19. prosinca 2014., 
objavljena je usluga besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Rezultat je to suradnje Ministarstva s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i tvrtkom Microsoft Hrvatska.

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

 

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
Tražilica
UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Sveta Klara / Mrkšina 42, HR-10000 Sveta Klara / os-sveta-klara.skole.hr / ured@os-sveta-klara.skole.hr
preskoči na navigaciju