Učenici 1. a razrednog odjela su 15. i 16. listopada 2024. godine obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz niz kreativnih i edukativnih aktivnosti.
Aktivnosti su započele jesenskim uređenjem učionice i hodnika, gdje su učenici, uz vodstvo učiteljice, oblikovali peciva i jesenske plodove od glinamola i plastelina. Poseban doprinos dali su roditelji, koji su sudjelovali u nabavi potrebnih namirnica za pripremu deserta. Jedan od najzanimljivijih dijelova dana bila je izrada muffina s tikvicama, u kojoj su učenici uživali, radeći sve od pripreme tijesta do pečenja.
Posebnu zahvalu upućujemo i kuharicama koje su pripomogle u realizaciji ovog događaja. Nakon napornog rada, učenici su uživali u degustaciji svojih muffina, što je bio savršen završetak dana punog učenja i zabave.
Ciljevi ovog obilježavanja bili su:
- razvijanje svijesti o važnosti hrane i prirodnih resursa,
- poticanje zahvalnosti za plodove zemlje,
- razvijanje socijalnih i emocionalnih vještina kroz zajedničke aktivnosti,
- njegovanje kulturne baštine i tradicije,
- poticanje odgovornog ponašanja prema hrani i okolišu te
- razvijanje motoričkih i kreativnih vještina kroz praktične aktivnosti.
Zahvaljujući sudjelovanju učenika, roditelja i kuharica, ovaj Dan kruha bio je prilika da učenici razviju svijest o važnosti hrane, zajedništva i odgovornog ponašanja prema prirodi.
Učiteljica Žana Šeparović