preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

Login
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Android Vrijeme yr.no

 

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
 

 

Flag Counter

 

Tražilica
UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi
Edukacija

Skole.hr

Portal za udaljeno ucenje - Nikola Tesla
eLektire
eKnjiznica


online enciklopedija
Tour de Matour
Skolska ucilica
Ucilica - prometna kultura

RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

PRIČE ZA DJECU

Super Mario igre

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kodu
Autor: Administrator , 19. 9. 2012.

 

Kodu

 koduProgrami KODU i PYTHON su namijenjeni budućim programerima.  Kodu vam omogućava da slaganjem slika stvarate programske nizove i time zadajete ponašanje objekata – jednom riječju, programirate… 

 

Kodu je vizualni programski jezik, osmišljen za programiranje računalnih igara pa se zapravo igrate stvarajući igre. Namijenjen je djeci i svima kojima je vizualno programiranje igara privlačno područje. Vrlo je intuitivan i lako se snaći u njegovom okruženju. Da bi Kodu ispravno radio, na svojem računalu trebate imati instalirane .NET Framework 3.5 te .XNA Framework 3.1. Ukoliko ih nemate, možete ih instalirati tijekom instalacije Kodua.

Dostupan samo na engleskom jeziku, no lako ga je razumjeti jer je u potpunosti vizualan pa vam slike omogućavaju brže shvaćanje o čemu je riječ. Elementi njegovog programskog jezika su ikone i programiranje se radi slaganjem nizova tih vizualnih dijelova u rečenice oblika „kada vrijedi uvjet napravi neku radnju”. Bez obzira je li vam ovo prvi ili stoti susret s programiranjem, svakako zavirite u Kodu jer će vam njegova jednostavna logika proširiti vidike i omogućiti da odmah vidite rezultate svog programerskog znanja. Kodu dolazi iz Microsoftovog istraživačkog okruženja. Besplatno ga možete preuzeti sa stranicehttp://fuse.microsoft.com/projects-kodu.html - velik je 153 MB

 programski jezik koji se odlikuje čitkim kodom i mogućnosti rada u nekoliko stilova programiranja. Ima jasnu i preglednu sintaksu tako da je program lako pisati i analizirati. Jednostavan je za korištenje. Može se izvoditi na računalima s različitim OS. Najčešće se koristi kao skriptni jezik za web-aplikacije. U Časopisu Enter br. 85 pročitajte o programu. Na straniciwww.python.com možete preuzeti program a na stranicihttp://docs.python.org/tutorial/ možete pomoću  tutora krenuti u programerske vode.


 

Kodu je prvi put otkriven na prošlogodišnjem CES-u za Xbox 360. Sada je dostupan za PC kao javna beta inačica, a kako bi bio atraktivniji za škole. Škole ne trebaju nikakvu posebnu opremu. Učenici mogu početi graditi svjetove samo sa računalom i tipkovnicom.  Kroz Kodu, Microsoft uvodi djecu u programiranje pomažući im unaprijediti njihov dizajn, znanje matematike i vještine rješavanja problema.  Programski jezik također potiče studente da se uistinu bave s računalima, umjesto da ih pasivno doživljavaju.  Sa Kodu brzim kontrolama za unos i njegovim intuitivnim crtanim simbolima, omogućeno je definiranje pravila igre na vrlo jednostavan način, umjesto da se koristi neki složen programski jezik. Jezik je doista jednostavan i potpuno icon-based.  Program je izraženi i u fizičkom smislu, koristi koncepte kao što su vid, sluh, i vrijeme za kontrolu karaktera ponašanja.  Iako ne kao klasični programski jezici, Kodu može izraziti napredne koncepte dizajna igre u izravnom i intuitivnom načinu.
Microsoft Research poziva korisnike da kreiraju vlastite svjetove i nastave razvoj igara. Svatko sa sedam godina do 77 može stvoriti igru u nekoliko minuta. Kodu je preuzet više od 200.000 puta, prema Microsoft.  

Sada pogledajte video prilog za više informacija:

http://www.youtube.com/watch?v=mLy_EHoyTlQ&feature=youtu.be

PREUZIMANJE     http://fuse.microsoft.com/page/kodu

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju