preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Klara

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Android Vrijeme yr.no

 

 

Dodaj stranicu u favorites

ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA FB
 
PONUDE ZA TURISTIČKE AGENCIJE

 
 

Webcam Live

web kamera uživo s Trga bana Jelačića - Zagreb

 

 
 

 

Flag Counter

 

UDŽBENICI

KATALOG OBVEZNIH UDŽBENIKA

Korisni linkovi
Edukacija

Skole.hr

Portal za udaljeno ucenje - Nikola Tesla
eLektire
eKnjiznica


online enciklopedija
Tour de Matour
Skolska ucilica
Ucilica - prometna kultura

RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

PRIČE ZA DJECU

Super Mario igre

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VEČER MATEMATIKE U OŠ SVETA KLARA
Autor: Biljana Kulundžić, 7. 12. 2017.

 

IZVJEŠĆE S VEČERI MATEMATIKE

 

U četvrtak, 7. prosinca 2017.g. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva održana je Večer
matematike . Ukupno je bilo 222 sudionika ove predivne večeri koja se održavala u prostorijama naše škole već petu godinu za redom zahvaljujući entuzijazmu učitelja koji svojim trudom i zalaganjem nastoje da se u našoj školi stalno nešto događa ,i da se uspješno realizira kako ovaj , tako i drugi projekti .Radi se o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju ozitivnog stava prema matematici. Cilj projekta je popularizacija matematike i približavanje same znanosti učenicima već od prvog razreda osnovne škole. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu –zabavnu stranu matematike,stvara nove ideje o tome što matematika
jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme,i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno uspješno rješavamo.
Projekt je u našoj školi uspješno proveden i svi ciljevi su u potpunosti ostvareni.U projektu su sudjelovali učenici nižih razreda (1.c,2.a,b,c ,3.a,b,c,d i 4.a,b,c) ,a po prvi puta pridružio nam se i jedan osmi razred.(8.b).Naravno ,uz učenike u projektu su sudjelovali i roditelji te oni koji su osmislili i organizirali ovu zabavnu večer,a to su :učiteljice Marina Mišković,Sara Kovačević,Marijeta Matunec,Iva Ivković Savnik,Goranka Tošaj Maceković,Silvia Ugarković,Aleksandra Ivanac,Mirjana Miler,Iva Burić Islamović,Vesna Zergollern,Marijana Vugrinec Kranjčina,Melita Rukavina,Vedrana Matejčić,učitelj Marko Balažić, prof.matematike Svetlana Čanić
i prof.njemačkoga jezika Margareta Došlić.
Moram naglasiti da je odaziv učenika i roditelja jako dobar ,što pokazuje da projekt djeluje te da kroz zabavne matematičke sadržaje učenici i roditelji počinju shvaćati da matematika nije tako strašna.Važno je napomenuti da su na Večeri matematike sudjelovali i angažirali se svi učenici neovisno o njihovim ocjenama i uspjesima iz matematike.
Zahvaljujem svim učenicima koji su s velikom radošću popratili ovaj događaj i njihovim roditeljima na riječima potpore i zahvale.Puna škola roditelja i učenika pokazala nam je da ovakve i slične događaje treba poticati jer matematika je stvarno zabavna.Matematika ne mora i ne smije biti „bauk“,a uvjerena sam da smo nakon Večeri matematike uvjerili u to učenike i njihove roditelje.
Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže i sljedeće školske godine na Večeri matematike .
Zahvaljujem još jednom svim učenicima,učiteljima ,roditeljima i ostalim posjetiteljima koji susudjelovali u ovom projektu.

Učiteljica Goranka Tošaj Maceković

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju